Vælg den rigtige plæneklipper til haven

Har du netop købt hus med tilhørende have, så vil du ofte få mange nye opgaver i form af at passe haven. En have kan indrettes på mange forskellige måder, og hver sin måde kræver hver sit arbejde. I de fleste haver findes der en græsplæne, som skal klippes. Derfor skal man ofte ud og investere i en plæneklipper, hvis man netop har fået en ny have, der skal passes. Det er vigtigt at plæneklipperen passer til haven. Plæneklipperen skal kunne klippe det græs, man har, og alt efter hvor meget græs man har, som kommer man til at bruge mange timer på dette. Derfor bør man også vælge en klipper, som er nem at køre med, hvis man har meget græs, der skal slås.

Overvej hvor stort et areal af græs du skal klippe

Har du en stor have, så bør du ikke gå på kompromis med din plæneklipper. Hvis du ikke har en ordentlig plæneklipper til at klippe et stort areal, så kan det blive en kamp at komme igennem græsslåningen hver gang. Derfor bør du investere i en god, solid og stærk plæneklipper hvis du har meget græs, der skal klippes. Størrelsen på motoren kan sørge for, at du ikke slider på dig selv, når du slår græs, og størrelsen på klipperen kan mindske tiden, det tager at slå græsset. Investeringen i en stor maskine kan derfor betale sig, hvis du har en stor græsplæne.

Med eller uden opsamler

Om plæneklipperen skal være med eller uden opsamler er helt op til dig selv. En plæneklipper med en opsamler giver et pænere resultat, men det tager længere tid at slå græsset. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig. Herefter kan du se nærmere på forskellige modeller, så du i sidste ende kan vælge den, der passer bedst til din have og dine behov.