Vælg de rette makeupbørster

De fleste kvinder bruger makeup dagligt, og det er derfor vigtigt at have redskaberne i orden. Der findes et væld af makeup og forskellige børster og pensler til at lægge makeuppen rigtigt, og når vi bruger beautyprodukter så ofte, som vi gør, er det essentielt at disse børster og pensler er gode.

 

Forskellige børster til forskellige formål

En makeupbørste er ikke blot en makeupbørste. Der findes et utal af forskellige børster i alle mulige størrelser og afskygninger, og det giver ikke et ordentligt resultat, hvis du bruger den forkerte børste. Eksempelvis kan du med fordel bruge en ordentlig blush børste, når du skal lægge den perfekte blush eller rouge til at fremhæve dine kindben og give din hud glød. Og en god børste til at lægge concealer bør have den rette størrelse til dit primære formål med den – eksempelvis skal du vælge en mellemstørrelse concealer børste, hvis du mest bruger produktet til at dække rander under øjnene, hvorimod en mindre børste er bedre til at dække små urenheder på huden.

 

Der er forskel på mærker, kvalitet og materiale

Når du har fundet frem til, hvilke typer børster du helst skal bruge til dit makeupforbrug, skal du til at vælge mærke og materiale. Det store udvalg af forskellige mærker inden for makeupbørster kan gøre det svært at vælge, men du skal først og fremmest tænke over, hvilket materiale børstens hår er lavet af. De mest gængse valgmuligheder er børster af enten naturhår eller syntetisk hår. Naturhår er bedst til produkter med en pudret og løs konsistens, og du vil få et flot resultat ved at benytte dig af en børste med naturlige hår, hvis du eksempelvis bruger en løs pudder. Derimod er en børste med syntetisk hår meget bedre til makeup med en flydende konsistens, da makeuppen bedre slipper børsten og giver et flot resultat. Som sagt findes der et hav af forskellige børster, men hvis du skal ud og investere i nye børster til din makeupsamling er det værd at tjekke eksempelvis Nilens Jord børster, hvor du finder et stort udvalg og alle tænkelige typer børster til alle tænkelige behov.