Trænger dit hus til en efterisolering?

Føler du, at din varmeregning er ved at springe i luften, og det er koldt i dit hjem, og du har svært ved at forstå årsagen til dette? Så kan det være, at dit hus trænger til en efterisolering. Bor du for eksempel i Fredericia eller omegn, så kan du få en tømrer i Fredericia til at komme ud at tjekke dit hus efter. Her vil en tømrer undersøge, om:

  • Dine vinduer og døre er tætte nok
  • Om loftet er tæt
  • Om facaden eller hulmuren er tæt isoleret

Her vil en tømrer kunne være behjælpelig med at finde eventuelle årsager til, at din varmeregning skydes i vejret, og at boligen føles kølig. Når den eventuelle fejl findes, så kan tømreren desuden i de fleste tilfælde hjælpe med at udbedre skaden.

Konsekvenser ved en utilstrækkelig isolering

Er huset ikke tæt nok, så kan det som nævnt komme til at koste dig dyrt på varmeregningen, men det kan også skabe et dårligt indeklima. Det kan nemlig give fugtskader, som er særdeles usundt for indeklimaet. Så det at få efterisoleret huset eller at få udskiftet vinduer og døre, hvis det er problemet, er med til at reducere varmeregningen og skabe et bedre indeklima.

Sådan undersøger du selv, om det er vinduerne, der er utætte

Har du mistanke om, at det kan være vinduerne, som er utætte, og vil du gerne selv undersøge det, så kan du stille et stearinlys i vinduet og se om det blafrer. Hvis det blafrer meget, så er der stor sandsynlighed for, at det er vinduerne, den er gal med. Hvis ikke så kan det i stedet være isoleringen i hulmuren, som ikke er god nok.

 

Det med optimale vil dog altid være at kontakte en professionel, som kan bruge sine faglige kompetencer og gennemskue fejlene hurtigere og bedre.