Tag 10. klasse og arbejd med sundhed, økologi og bæredygtighed

Nogle gange kan det give rigtig god mening at snuppe et ekstra år efter 9. klasse, inden man måske skal videre til en ungdoms- eller erhvervsuddannelse. Det kan både være på grund af faglig usikkerhed, det kan være man er i tvivl om, hvad man vil senere hen eller noget helt tredje. Der er dog mange forskellige muligheder for at tage en 10. klasse og en af dem er på Hotel- og Restaurantskolen.

Snus til hotel- og restaurationsbranchen

Det kan måske lyde lidt overraskende – at man kan tage 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen, men det er faktisk en god mulighed for at undersøge om hotel- og restaurationsbranchen kunne være noget for dig. Her har du mulighed for at forbedre dig i folkeskolens klassiske fag, såsom matematik, dansk og engelsk. Dette er dog krydret med praktisk arbejde i køkkenet, hvor man lærer omkring sundhed, økologi og bæredygtighed.

Andre muligheder

Hvis madlavning ikke er noget for dig – så frygt ej. Det skal ikke være det, som skiller dig og 10. klasse ad. Der findes nemlig en lang række andre muligheder også. Fælles for dem alle er dog, at de giver dig mulighed for at fordybe og forbedre dig i de klassiske folkeskolefag, som er gode at have styr på, inden man eventuelt skal videre på en ungdoms- eller erhvervsuddannelse. Nogle 10. klasser giver dig dog mulighed for at arbejde med noget yderligere, som du synes er interessant.

Hvis du eksempelvis er vild med at arbejde kreativt, så er der også en lang række muligheder for det, hvor man kombinere de faglige fag med de kreative hænder. Hvis du er mere til sport, musik eller natur, så kan du eventuelt tage din 10. klasse på en efterskole, hvor der er stort fokus på disse områder.