Skal du tage på højskole?

Højskolerne er noget, som vi i Danmark næsten har patent på. Inspireret af Grundtvigs idéer om dannelse flokker unge som gamle til disse ”alternative uddannelsesinstitutioner” for at lære mere om sig selv, livet og verden. Men er en højskole noget for dig? Der er rigtig mange unge, som vælger at tage på højskole som en del af deres sabbatår, og det er også med god grund. Her kan du finde ud af, om dette er noget for dig.

3 væsentlige aspekter ved højskoleoplevelsen

Det er selvfølgelig ikke en billig fornøjelsen at tage på højskole. Selvom ca. 2/3 bliver finansieret af staten, så står du selv for omkring en tredjedel i form af egenbetaling. Men er der i virkeligheden en prisklasse på dannelse? Skulle du have brug for hjælp til finansieringen, så læs mere om at låne penge her.

Stærkt fællesskab på kort tid

Det er ingen hemmelighed, at man ofte får venner for livet på en højskole. Det har du måske hørt før, hvis du kender nogen, der har gået sådan et sted. På en højskole gør man alting sammen. Lige fra at spise, modtage undervisning og tilbringe aftenen med aktiviteter og underholdning. Et højskoleophold kan tage alt fra få uger til flere måneder.

Forbedr sociale og faglige kompetencer

På en højskole kan du ikke undgå at snakke med andre mennesker, da I skal indgå i et fællesskab med hinanden. Du kan derfor bruge denne oplevelse til at forbedre dine sociale kompetencer, eftersom der ikke er nogen, der kender hinanden i begyndelsen. Det er en helt ny start.

Derudover kan du tage en del fag, som du har lyst til at have. Glem alt om karakterer og prøver. Læring foregår ved vilje. Det er blandt andet også derfor, at de fleste tager på sådant et ophold for at forberede sig til en videregående uddannelse som journalist, politi og meget mere.

Kom væk hjemmefra

For unge mennesker er et højskoleophold måske deres første forsøg med at komme væk hjemmefra. Derfor er det også en god træningsmetode til at flytte hjemmefra, da man står for en masse huslige pligter i et større fællesskab. Der skal vaskes tøj, gøres rent og hjælpes til i køkkenet.

Vælg ud fra dine drømme

Det er altid en god idé at tage ud og kigge på en del højskoler, så du finder én, der passer til dine behov. Landet er fyldt med forskellige institutioner.