Skab de optimale arbejdsforhold på kontoret

Man kan få meget arbejdet lavet med kun en bærbar computer. Hvis du har et permanent kontor, er det dog stadigvæk mere optimalt at skabe de rigtige rammer om din arbejdsdag med et god indrettet kontor. For mange der bruger tunge programmer og specialiserede teknikker, er et optimalt indrettet kontor dog særligt at foretrække.

Tekniske hjælpemidler

Sidder du på kontor hele dagen og skriver, læser eller designer, kan det være en god idé at anskaffe et stativ til den bærbare computer og en ekstra skærm. Sidder du med store datasæt eller formeler, er to eller tre skærme det optimale for en effektiv arbejdsgang. Der er en stor fordel i at få skærmen op i en højde, hvor du ikke kigger nedad, men i stedet ligeud.

Bruger du musen meget, f.eks. til billedbeskæring eller små designopgaver kan det være en god idé at vælge en god mus med særlige egenskaber. Det kunne f.eks. være en rollermouse. Den giver fingerspidserne den ultimative kontrol samtidig med, at den er komfortabel at bruge hele dagen.

Et par gode høretelefoner er en fin aflastning, hvis du snakker meget i telefon og samtidig har behov for at have hænderne fri til at skrive ned eller finde rundt i filer.

Rummet skal inspirere dig

Hvad enten du har brug for et roligt og fokuseret rum, eller et kreativt rum der kan inspirere dig, er farven på væggen og dit skrivebord også vigtigt for en effektiv arbejdsdag.

Et ryddet skrivebord giver bedre forudsætninger for at fokusere og koncentrere sig. Sørg derfor for, at der ikke står for mange ting og fylder, og at papirer ikke flyder over det hele. Hav reoler og mapper med klare arkiveringssystemer. En plante eller to giver et bedre indeklima på kontoret, hvor der måske ikke altid er de bedste muligheder for frisk luft.

Hav en opslagstavle eller et whiteboard til forskellige idéer, eller brug post-it notes på væggen. Hvis du er den visuelle type, kan du med fordel bruge en hvid væg til at lave opgavestyring og prioritering af dine opgaver. Tegn eller skriv på post-it notes, og flyt dem rundt, som opgaverne skrider frem i processen.