Sådan vælger du den rigtige maling til dit køkken og bad

Der er flere ting, du skal tage højde for, når du skal male dit køkken eller bad. Du skal tænke over, hvilken farve, du godt kunne tænke dig. En omgang maling vil altid give rummet et løft. Det er blevet moderne at inddrage farver, når der skal males i boligen, men du kan også vælge at male med den traditionelle hvide maling.

Valg af glans til køkken og bad

Når der skal vælges maling til bad eller køkken, skal der tages stilling til, hvilken glans, du ønsker, at malingen skal have.  Der stilles højere krav til glansgraden, når der skal vælges maling til køkken og bad. Køkkenet kræver ofte rengøring, når der laves mad. Væggene skal derfor kunne holde til, at man rengør væggen med en våd klud. På badeværelset bliver der fugtigt, når man bade, og derfor skal malingen på væggene kunne beskytte mod fugt. Den høje glans i malingen medvirker, at væggen på badeværelset kan tørres med en klud eller et håndklæde.
Til køkkenet anbefales det som minimum at vælge maling med glans 25. Det samme gælder badeværelset. Dog er et større badeværelse mindre udsat for fugt end små badeværelser. Har du et lille badeværelse, hvor der ikke er god ventilation, kan du overveje at vælge en glans, som er højere end 25.

Læs mere om glans og maling

Skal du til at vælge maling til dit køkken eller bad, kan du finde mere information om de forskellige glansgrader i maling på nettet. Her kan du kan læse om fordelene og ulemperne ved de forskellige glansgrader. Du kan også søge efter billeder, så du kan se, hvordan de forskellige glansgrader ser ud. Læs mere om maling og glans online, og find maling til dit køkken eller bad. At male kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, da man ofte skal have mange liter maling. Ender du i pengeproblemer – så tryk her og find dine lånemuligheder.