Sådan skaber du et godt førstehåndsindtryk med dit udseende

Selvom det kan virke lidt overfladisk, så er førstehåndsindtrykket ofte rigtig vigtigt. Mange kigger på udseendet som det allerførste, og der kan være mange forskellige parametre, som spiller ind. Denne artikel vil give dig nogle gode råd til, hvordan du sikrer det bedst mulige førstehåndsindtryk.

Skal du snart til jobsamtale, eller møder du ofte nye mennesker, hvor du gerne vil gøre det bedst mulige førstehåndsindtryk? Det er en udfordring, rigtig mange mennesker står med, for hvordan sikrer man sig egentlig, at andre kan lide det allerførste, de ser? Der er helt afgjort mange måder at gøre det på, og vi kigger nærmere på nogle af dem nedenfor.

Flotte smykker

Smykker er et af områder, hvor man kan gøre en stor forskel. Det skyldes ikke, at man skal vise, at man har råd til en masse dyre smykker, men nærmere at man skal skille sig lidt ud. Et smykke kan sagtens være ganske elegant, selvom det giver noget opmærksomhed, og hvis det sidder lige i skabet, kan det sagtens gavne dig.

Det kan være en flot halskæde eller måske et helt simpelt armbånd. Til manden kan det selvfølgelig ofte være det helt rigtige ur, som gør en lækker forskel.

Leder du efter flotte smykker? Se her.

Velsoigneret

Der er ingen tvivl om, det er ganske vigtigt at være velsoigneret, når man skal gøre et godt førstehåndsindtryk. Det betyder selvfølgelig ikke alt, men hvis man dukker op med beskidt tøj og en masse andet sjusk, vil det selvfølgelig blive bemærket.

Du skal ikke nødvendigvis være glatbarberet og i dit fineste puds for at være soigneret, men sørg for, at du holder styr på ”det sjuskede look”, hvis det er det, du vælger.

Tænderne er også et område, som ofte bliver bemærket, hvor rene og hvide tænder er selvfølgelig at foretrække, hvis man skal gøre et godt førstehåndsindtryk.

Find en god tandlæge på www.tandbro.dk/.

Attitude

Du har sikkert hørt mange tale om det, men den er altså også god nok: Attituden er meget vigtig. Attituden kommer til udtryk på mange niveauer, og du bør være opmærksom på, hvordan du fremstiller dig selv. Måden du taler på, måden du bevæger dig og din evne til at lytte er alt sammen vigtigt, og det skal tilpasses den givne situation. Det handler med andre ord også om at gøre det rette på rette tid og sted – og i den rigtige sammenhæng. Det er faktisk det begreb, grækerne kaldte kairos helt tilbage før vores tidsregning.

Stil

Der bliver lagt mærke til din stil, om du vil have det eller ej. Derfor kan du ikke bare vælge at ignorere denne faktor, og hvis du har en meget speciel og anderledes stil, skal du være klar på, at nogle kan dømme dig på den baggrund. Også med stilen kan man være opmærksom på at tilpasse sig efter omstændighederne. Det kan for det meste godt lade sig gøre uden at gå helt på kompromis med sine egne værdier. Gør dig derfor umage for at møde den situation, du er i.