Sådan fungerer pensionssystemet i Danmark

I Danmark er der et helt specielt pensionssystem, som giver mennesker med forskellige typer af arbejdssituationer mulighed for at spare op til deres alderdom. Danskere er i gennemsnit på pension i ca. 20 år, og medmindre man vil leve meget skrabet på en folkepension, er det en rigtig fornuftig idé at starte en pensionsopsparing så tideligt som muligt.

3 slags pensioner

I Danmark er pensionssystemet delt op i 3 forskellige typer af pensioner, ud over folkepensionen. Det er den offentlige, arbejdsmarkedspension og den individuelle pension. Den offentlige pension er de fleste automatisk medlem af, og den bliver automatisk indbetalt via din løn. Det er din arbejdsgiver, der skal sikre, at du betaler til den offentlige pension.

 

Arbejdsmarkedspensionen får de fleste igennem deres ansættelse i en virksomhed. Her er der ofte tale om en tvungen ordning hos store pensionsselskaber, som kan være svære at flytte rundt på sin pensionsopsparing med.

Den sidste mulighed er at oprette en individuel pension. Denne type pension skal du selv sørge for at oprette og indbetale til. Som selvstændig er man f.eks. ikke omfattet af de andre pensionsordninger, og derfor bør man være særligt opmærksom på at få lavet en individuel pensionsopsparing. Mange små virksomheder passer dog ikke ind i de store pensionskasser, og derfor bliver det hurtigt besværligt og dyrt.

En fleksibel pensionsordning

Dog bør det ikke afholde dig fra at få en pensionsordning eller være med til at give dine medarbejdere en. Grandhood er en ny form for fleksibel pensionskasse, der hjælper dig og dine medarbejdere med at lave en god og fleksibel pensionsopsparing. Det er super nemt, og det er helt frivilligt for din medarbejdere, om de ønsker at have deres pensionsopsparing hos Grandhood. Hos Grandhood ved de godt, at man måske ikke kan indbetale lige meget hver måned, og man er ikke underlagt en masse regler og minimumsbeløb. Du kan følge nært med i din pensionsopsparing, og se om du er godt med eller bør opspare lidt mere.