Sådan finder du billige skirejser

Hvert år udbydes der skirejser til destinationer verden over. Denne store mængde af muligheder gør det svært at finde den billigste rejse, der passer til dine behov. Nogle gange så handler det om at kunne gå på kompromis med bestemte ting, for at rejsen bliver billigere. Herunder er der nogle tips til, hvilke ting du bør være opmærksom på for at finde den billigste skirejse.

4 tips til at finde den billigste skiferie

Vent til sidste øjeblik
Hvis du ikke får booket skiferien til Østrig eller andre destinationer i god tid, så du har mulighed for at få rabat, så kan du overveje, om du hellere vil vente til sidste øjeblik. Der er nemlig mange rejsebureau, der har skirejser i overskud, når skisæsonen starter. Så hvis du kan være fleksibel, set i forhold til destination og ophold, så kan du spare nogle penge ved at booke en afbudsrejse i ugen op til afgang.    

Rejse udenfor højsæsonen
Hvis I er en familie, der skal afsted, så kan det være svært at være fleksibel, set i forhold til afrejsedato, da børn er bundet af skolens ferier, og nogle voksne kan have arbejde, der har stramme vagtplaner. Hvis man til gengæld har mulighed for at holde skiferie udenfor højsæsonen, hvilket vil sige udenfor uge 8, så kan der være penge at spare. Foruden dette så vil der udenfor sæsonen også være mere plads på pisterne og kortere kø til liften.

Beliggenhed
Ligesom afrejsedatoen har betydning for prisen, så har beliggenheden for dit ophold det også. Hvis du vælger at bo på et centralt beliggende hotel, så vil du være tættere på pisten, men det koster også mere. Derimod vil et hotel eller pensionat, der er længere væk fra pisterne og muligvis nede i dalen være billigere. Dette vil dog også kræve mere transporttid, så dette bør indberegnes, da det kan være, udgifterne bliver for store. Det kan dog være en fordel, hvis man selv har sin bil med, da det giver større muligheder for at bo udenfor byen og dermed spare nogle penge. Du bør dog altid booke et opholdssted hjemmefra, så du er sikker på, at du har et sted at være, når du ankommer til skiferiestedet.

Skær ned på skirejsens længde
Hvis du kan nøjes med at tage på skiferie i 4-5 dage, frem for en hel uge, så kan du spare penge på skiferiebudgettet, da du kan undgå de dyre overnatningsudgifter i weekenden. Foruden dette så vil du have mulighed for at finde nogle ledige og billige sovepladser, hvis du for eksempel ankommer søndag og rejser igen om fredagen.  

Spar ikke kun på rejsen, men også udstyret

Hvis du har betalt for rejsen i god tid eller overvejer en afbudsrejse, så bør du også købe skiudstyret i god tid. Der er nemlig store besparelser at hente, hvis du køber skitøj og andet udstyr allerede i marts eller april. Du kan også købe det på udsalg i januar. Foruden dette, så kan du også spare penge ved at købe sidste års modeller, da de nyeste mærker og modeller er dyrere.