Sådan bryder du dine dårlige vaner

Har du en vane? Selvfølgelig har du det, og du har mange flere end én. Du tænker bare ikke over det, fordi en vane er den nemme løsning, noget hjernen ikke skal tænke over eller bruge meget energi på, og derfor skal du heller ikke. Vaner findes både i dit arbejdsliv og privatlivet. Men måske er det på tide at bryde med nogle vaner, udfordre dig selv til at opleve nyt og nå dine mål.

Torben Wiese fra Habitmanager har skrevet bogen ”Bryd vanen og nå dine mål”. Men hvad kan du få ud af bogen? Her kommer en række eksempler på emner som bogen behandler, og som måske kan få dig til at overveje, om du også skal til at ændre dine vaner og derved nå dine mål.

Hvad betyder vaner for os?

Vaner kan koste os dyrt. De er nemlig ikke kun den nemme løsning men også grunden til, at vi ikke når vores mål. For en virksomhed kan det betyde, at medarbejderne ikke rykker sig men blot fortsætter med at levere det samme som altid. Ved at bryde vanerne kan vi skabe nye ideer og tiltag, der kan have en positiv effekt på vores arbejde og derhjemme.

Hvorfor er vaner svære?

Vaner er svære, fordi de ikke er noget nyt. Vi ved, de er der, og nogle af dem skal måske også blive, men det svære er, at bryde med de der ikke skal. Vaner gør os glade og trygge, fordi vi ved, hvad der sker, hvis vi udfører en bestemt vane. Derved skal vi ikke bruge energi på at foretage os noget nyt, samt på den uvished denne nye handling medvirker. Derudover er mange vaner ubevidste, vi ved godt de er der, men ser måske ikke selv alle de enkelte vaner. Selvsagt er det svært at bryde med noget, man ikke ved.

Hvad kan bogen hjælpe med?

Bogen vil hjælpe dig med at gøre dig opmærksom på dine vaner samt gøre dig ansvarlig for dem. På den måde kan du opsætte nye mål for dig selv. Derudover vil du lære at genkende dine vaner, og kategorisere dem efter om de gavner eller ej. Lyder bogen som noget for dig, kan du læse mere om den samt bestille den på https://habitmanager.com/boger/bryd-vanen-og-na-dine-mal/.