Sådan bliver du amatørarkæolog – Find guldmønter i fritiden

Der bliver fundet flere og flere historiske fund fra fortiden, og størstedelen af dem bliver faktisk fundet af amatørarkæologer. Det er især på marker, hvor der gemmer sig skjulte skatte, og hvis man er tålmodig nok, så kan man være heldig at finde guldmønter, historiske fund eller noget helt tredje. Så om du er interesseret i historie og virkelig gerne vil være arkæolog, eller om du blot vil ud og finde skjulte skatte i Danmark – så kan en metaldetektor være det første skridt i den rigtige retning til at hjælpe dig med skattejagten.

En metaldetektors specifikationer

Det er vigtigt at finde en metaldetektor, der har en god batteritid, så man undgår at være ude på tur, og den så pludselig går død for strøm. Derudover kan man finde modeller, som kan justeres i længden, så den både kan bruges af familie, venner eller børn. Det er vigtigt at se på de tekniske specifikationer såsom hertz, hvilket betyder, at jo lavere frekvens metaldetektoren søger med, jo dybere kan den lede i jorden, dog er ulempen at følsomheden over for mindre ting nedsættes, jo lavere frekvensen er. En anden specifikation er diskrimination, hvilket betyder, at metaldetektoren kan frasortere bestemte metaller, såsom ølkapsler og gamle skruer, så du undgår at grave efter ting, som ikke har nogen værdi. Noget der kan gøre din oplevelse en del nemmere, det er en pinpointer, som fungerer på en metaldetektor som en slags GPS, og hjælper dig med at finde præcist det metal, der er givet udslag på. Derudover kan man sammen med pinpointeren bruge en funktion, der hedder dybdevisning, som fortæller dig hvor dybt nede metallet ligger i jorden.

Læs mere om de forskellige modeller på nettet

Der er flere forskellige metaldetektorer at vælge mellem, og man skal vide, hvad man skal lede efter, hvis man vil have mest for pengene. Så er du interesseret i at læse mere om de forskellige metaldetektorer, og hvordan pris og kvalitet hænger sammen – så klik her og find ud af hvilken model du skal vælge, når du undersøger markedet.