Sådan anlægger og plejer du en græsplæne – hjælp til havearbejdet

Står haven for skud, og er græsplænen det næste grønne projekt, er der hjælp og råd at hente her.
En græsplæne kræver ikke alene planlægning og vedligeholdelse, den har lige så meget brug for opmærksomhed og kærlige hænder, hvis man vil undgå uvelkomne grønne gæster eller en trist farve.
Følg med nedenfor og få tips til, hvordan en græsplæne anlægges, samt hvordan man opretholder et tæt, grønt og frodigt have areal.

Når græsplænen skal anlægges

Der er flere elementer i det at skulle anlægge en græsplæne, for skal man så den helt fra bunden, anlægge græsplanter eller benytte sig af rullegræs i baner? Først og fremmest skal man gøre op med sig selv, hvor stor en tålmodighed man evner at have, for en græsplæne kræver stor tålmodighed, hvis man vælger at så den selv, hvor græsplanter kræver forsigtighed. Rullegræs er til typen, der vil se resultater med det samme, men rullegræs kræver også en vis pleje og vedligeholdelse.

Vedligehold og plej din nye græsplæne

Når du har anlagt din nye græsplæne, handler det om at give den opmærksomhed og kærlig behandling. Alt efter vejr, temperatur og årstid skal den jævnligt gødes og klippes for at holdes vedlige, for ikke at glemme kanterne rundt om græsplænen, der også skal klippes og holdes nede for at få det bedste udtryk og resultat.
Forhør dig ad i dit lokale byggemarked eller planteskole efter græsplænegødning og få svar på, hvor ofte du skal gøde og hvor stor en mængde, der skal stryges på plænen. Er din græsplæne ny, har den brug for en del vand for at spire og blive grøn. Er vejret tørt og mangel på regn, kan man stille en vandspreder ud på græsplænen og lade den stå nogle timer, så jorden bliver rigtig våd og fugtig.

Find plæneklipperen her – forskellige modeller

Når plæneklipperen skal købes, er der flere ting, der spiller ind. Først og fremmest kvaliteten og prisen, men der er også plæneklippere, der kan noget ekstra og endda er batteridrevet og selvkørende.
Hvad er fordelene og ulemperne, og hvilke har klaret sig bedst i test? Se mere på denne side, hvor du nemt kan finde overblikket over nogle af markedets bedste plæneklippere, der er blevet testet og vurderet.