Rejseforsikring til ældre

Rejseforsikring til ældre

Rejseforsikring til ældreHvis du er lidt oppe i årene, så har du brug for en rejseforsikring, der dækker dit specielle behov. Unge har trods alt et bedre helbred end ældre, hvilket også gør, at de kan klare sig med en ungdomsforsikring.

Der gælder som regel særlige regler, hvis du er over 70 år gammel. F.eks. skal du udfylde en særlig helbredserklæring, således at forsikringsselskabet kan vurdere risikoen. Her kan det naturligvis være fristende at ”glemme” at udfylde diverse negative ting omkring kroniske sygdomme. Men det er en rigtig dårlig idé, for selvom det måske betyder, at du får forsikringen, så kan det give dig rigtig mange problemer senere, hvis du har brug for hjælp. Så vær ærlig.

Rejser du i EU/EØS landene i under en måned, er det normalt ikke nødvendigt at udfylde en erklæring, da den offentlige rejsesygesikring dækker. Rejser du i mere end en måned eller skal du til et land udenfor EU/EØS, så sørg for at få en forhåndsgodkendelse.

I forhåndsgodkendelsen skal du bl.a. svare på, om du for nyligt har været indlagt, været til læge (udover den almindelige kontrol), fået ændret din medicin eller om du står på venteliste til en behandling. Herefter vil du enten modtage en ubetinget godkendelse, en godkendelse med forbehold eller et afslag.

Hvis du vil vide mere om rejseforsikringer til ældre, kan du besøge Age Concern Travel Insurances (på engelsk).