Lån trods RKI registrering

ForbrugslånHvis man først er registreret i RKI, så er man ret skidt stillet. For så står man reelt som en dårlig betaler, som lånefirmaerne ikke tør tage en risiko med – for sandsynligheden for at man betaler tilbage, er nok ikke så stor.

Men rent faktisk er det ikke helt umuligt at få et lån trods RKI registrering. Det kommer bare til at koste dig mere – og kravene er som regel også højere. Til gengæld giver det dig så også mulighed for at rette op på din dårlige økonomi.

Men hvornår er det så en god idé at optage et RKI lån? Først og fremmest bør du bruge et RKI lån, hvis du har en masse små forbrugslån. Så har du her mulighed for at samle dem alle til ét, stort lån – hvilket er med til at øge overskueligheden. I visse tilfælde kan du måske endda få dit nye lån billigere end de gamle.

Til gengæld er det også vigtigt at være ærlig overfor sig selv. Hvorfor står du i RKI? Er det fordi du ikke rigtig kan styre din økonomi og derfor lever over evne? I så fald bør du tage kontakt med en professionel pengerådgiver, der kan få dig på rette vej igen. For ellers er det bare en glidebane, hvor du bruger et lån til at betale det andet.

Der kan være mange gode grunde til at låne penge – også selvom man står i RKI. Og den eneste som ved, om din grund er god nok – det er dig selv.