Lad din boligs tag være en aktiv medspiller i et boligsalg

Hvis du står med et eventuelt boligsalg om hjørnet, gælder det om at sætte alle kort ind på at få hævet boligens pris, og for at få boligen til at se sig bedst muligt ud i en salgsannonce. Nogle af de elementer, som springer særligt i øjnene på boligkøberne, er fremhævninger og buzzwords såsom ”nyistandsat” og ”nyrenoveret”. For at noget er nyt betyder som oftest, at man som ny ejer kan læne sig tilbage og bruge sin tid og energi på andre ting, uden at spekulere på at skulle vedligeholde eller reparere de næste år frem.

Taget er en dyr post – men en vigtig investering

Udskiftning og renovering af boligens tag er en sværvægter og en dyr post i ethvert budget. Derfor kræver det ofte, at man indhenter tilbud fra flere tømrerfirmaer med speciale i tagrenovering, for at sikre at man får den bedste pris på taglægning, se eksempelvis Dansktagbyg.dk.

Men nok er taget en dyr omkostning, men det bør betragtes som en langvarig investering – og særligt hvis du står med et boligsalg for døren, kan taget blive en aktiv medspiller i forhandlingerne. Fremstår boligens tag med mosbelægning og med slid og skader, kan dette være med til at trække boligens pris ned, hvorimod et nyt og velholdt tag medvirker til at give et god helhedsindtryk af boligen.

Tag de fagprofessionelle med på råd

Ved at trække på de fagprofessionelle har man mulighed for at få sparring med dygtige fagfolk med mange års erfaring, som kan give råd og vejledning – måske kan man imødekomme det forfaldne tag ved reparation og renovering, frem for en komplet udskiftning af boligens tag? De erfarne tømrer kan ligeledes rådgive i forhold til hvilken type tag du bør vælge til netop dit hus – både i forhold til pris, kvalitet og for at sikre at husets æstetiske udtryk bevares.