Hvilket abonnement skal du vælge?

I dag er det nærmest umuligt at se TV uden at blive forstyrret af reklamer – og i blandt reklamerne kommer ofte en reklame for et teleselskab. Der findes et utal af forskellige teleselskaber, der alle tilbyder forskellige abonnementspakker, og som alle forsøger at udkonkurrere hinanden. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad man skal vælge, så derfor får du her en lille guide til nogle ting, der er gode at have in mente, når valget skal falde på mobilabonnement.

Hvor meget data har du brug for?

En af de vigtigste ting i et abonnement i dag er mængden af data. Der kan være stor forskel på, hvor mange GB data, der er inkluderet i et abonnement, og det er altså ikke underordnet, hvad du vælger – heller ikke selvom du altid er logget på wifi hjemme og på arbejde eller i skolen. Undersøg, hvor mange GB data du omtrent bruger om måneden, og vælg abonnement ud fra det.

Hvor meget taler du i telefon?

Der er efterhånden fri tale med i rigtig mange abonnementer, så dette er lidt mindre vigtigt. Dog er det værd at undersøge, om du kan få fri tale, eller om du har et maksimum antal timer, du må tale i telefon om måneden.

Bruger du ofte telefonen i udlandet?

Hvis du rejser meget, og ofte bruger telefonen i udlandet, bør du overveje et abonnement, hvor data i udlandet er inkluderet – ellers kan du hurtigt ende med en ret dyr mobilregning, da data i udlandet, der ikke er inkluderet i abonnementet, koster kassen. Selvfølgelig er der ofte wifi på hoteller og i ferielejligheder, men det giver en vis frihed at kunne bruge telefonen som man vil, når man eksempelvis er på sightseeing. Læs mere her, og undgå at få en ekstraregning til ferien.