Guide til at fiks din langsomme computer

Efter nogle år har især Windows-computere tendens til at blive langsommere, og for mange virksomheder er det et frustrerende problem. Men betyder en langsom computer, at det er ved at være tid til at invertere i en ny? – Ikke nødvendigvis. Herunder er der nævnt nogle af de mest almindelige grunde til, at din computer bliver langsom og tips til, hvordan du kan forhindre det.

Tips til at genoplive din langsomme computer

For mange programmer der kører i baggrunden
Hvis du har for mange programmer kørernde i baggrunden, kan det gøre computeren langsommere. Der kan også være programmer, som kører i baggrunden uden, at du ved det – såsom virus scanneren – men dette er der en løsning på. For det første bør du lukke alle de programmer, som er unødvendige og sørge for, at de ikke starter op igen ved genstart. Et tip er, især for Windows-computere, at du kan trykke på ctrl+alt+del. Når du har gjort det, vil der komme en liste frem, og her vælger du ”Jobliste”. Her vil du kunne se en liste over de programmer, som kører på din computer. Du kan også via denne funktion lukke diverse programmer ned, men du bør være opmærksom på, at du kun lukker programmer ned, som du ikke bruger.

Manglende plads på harddisken
Når du sidder på din arbejdsplads, så gemmer du mange ting på din computer, bl.a. dokumenter, billeder, programmer og meget mere. Det bliver alt sammen gemt på harddisken. Hvis du på et tidspunkt oplever, at din computer bliver langsommere til at gemme noget, så kan det skyldes, at der ikke er så meget ledig plads på harddisken. Dette kan du dog selv undersøge. Du kan se hvor meget plads, der er på din computer ved at åbne funktionen ”Stifinder”. Herunder kan du se alle de harddisk typer der er på din computer. Den mest almindelige er C-drevet. Hvis der er under 1 GB ledig plads på C-drevet, er der muligvis for lidt plads på din computer.
For at skabe mere plads kan du vælge at slette nogle af de overflødige programmer, der ligger på din computer. Hvis du har en Windows-computer, har den indbygget en funktion – ”fjern et program” – som du kan finde via kontrolpanellet eller i start menuen.

Fiks IT

Hvis de ovenstående råd ikke fungerer, eller hvis du har andre tekniske problemer, så kan du vælge at kontakte Fiks IT, som ligger i nærheden af Herning og Ikast. De tilbyder IT-support til både små og mellemstore virksomheder. De sidder altid klar til at hjælpe dig, og du kan kontakte dem ved at ringe eller ved at benytte deres hjemmeside fiksit.dk. Men hvis du bor i Ikast eller omegnen hertil, så vil det også være muligt for dig at få dem til at komme ud til din virksomhed og udøve IT-support på stedet.