Guide: Sådan vælger du den rette støvsuger

Det er ikke nemt at vælge støvsuger, når man skal investere i sådan en. Der er mange ting, som man skal tage højde for, og der findes et så stort udvalg af støvsugere i dag, at der næsten er alt for mange valgmuligheder. Det vigtigste er dog at vælge en støvsuger, der passer til dig og din bolig. Vil du gerne blive klogere på, hvordan du vælger den rette støvsuger, bør du læse med videre herunder.

 

Hvilket gulv har du?

Du bør i første omgang tage stilling til, hvilken støvsuger du har brug for afhængig af, om du har gulvtæpper eller hårdt gulv i din bolig. De hårde gulve kan klares af de fleste støvsugere, mens gulvtæpperne ofte kræver et motoriseret mundstykke. Disse følger sommetider med, mens du andre gange skal vælge en støvsuger, der har dette fast monteret.

 

Tag stilling til støjniveauet

Du kan i dag tjekke, hvor meget den pågældende støvsuger støjer ved at tjekke støjniveauet angivet i decibel (dB). Dette kan ses ved alle støvsugere, og det kan være en vigtig faktor, hvis du ikke ønsker en støvsuger, der larmer alt for meget.

 

Tjek energimærket

Danskerne i dag har meget fokus på energivenlige produkter, og du kan derfor få støvsugere, der er mere energivenlige end andre. En støvsuger med energimærket A er f.eks. bedre end en støvsuger mærket med energimærke B. Vælger du en støvsuger med et godt energimærke, gør du det billigere for dig selv i strøm på sigt, og du er dermed også sikker på, at du vælger en god støvsuger.

 

Støvsugere – bedst i test 2018

På Test-støvsuger.dk kan du få et overblik over de støvsugere, der har været bedst i de forskellige tests i år 2018. Dette kan hjælpe dig, hvis du vil være sikker på at investere i en støvsuger, der lever op til prisen. Held og lykke med købet!