Guide: Derfor skal du beskytte din iPhone med beskyttelsesfilm

Din iPhone er skrøbelig og bliver derfor nemt udsat for ridser og skrammer. Du skal blot have den i din lomme med et sæt nøgler og et kreditkort og wupti: Så er der pludselig nye ridser at ane i skærmen. Det kender vi alle. Hvis du er træt af at have en skærm, som er ridset, bør du overveje at beskytte din iPhone med beskyttelsesfilm, som netop gør den modstandsdygtig over for irriterende ridser og skrammer. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du skal beskytte din iPhone med beskyttelsesfilm.

Hvorfor skal jeg vælge beskyttelsesfilm til min iPhone?

En iPhone er en dyr telefon, især hvis du har den nyeste på markedet. Derfor gør du klogt i at beskytte den bedst muligt, så den er i tip-top stand og ikke taber værdi. Dette kan du gøre ved at bruge beskyttelsesfilm, som beskytter din iPhones skrøbelige skæm mod ridser og skrammer. Beskyttelsesfilmen er et ganske tyndt lag folie, som du næsten ikke ser, da det er gennemsigtigt. Udover at beskytte din iPhone mod ridser, mindsker beskyttelsesfilmen også aftryk af fedtede fingre, så du undgår at pudse skærmen hele tiden. Uanset hvilken beskyttelsesfilm du vælger, er det uden tvivl billigere end at sende din iPhone til reparation for at få en splinterny skærm. Beskyttelsesfilmen vil altså spare dig for nogle irriterende penge, som du i stedet vil kunne bruge på noget, som er langt sjovere.

Forskellige varianter

Beskyttelsesfilm fås i mange forskellige varianter og prisklasser. Du kan få beskyttelsesfilm til alle iPhone modeller, så det er vigtigt, at du vælger præcis den beskyttelsesfilm, som passer til din iPhones pasform, så du opnår optimal beskyttelse. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at hvis du har en iPhone med en buet skærm, kan beskyttelsesfilmen være mindre end skærmens egentlige størrelse, hvilket betyder, at beskyttelsesfilmen ikke når helt ud til din iPhones skærmkant. Det er også muligt at få beskyttelsesfilm, som ikke kun beskytter din iPhones skærm, men også beskytter dens bagside mod ridser og snavs.

iPhone beskyttelsesfilm fås både i plastik og i glas. Hvis du ønsker at gøre din iPhoneskærm ekstrarobust og modstandsdygtig over for slag og ridser, bør du vælge beskyttelsesfilm i glas. Glasset er nemlig så stærkt, at det absorberer stød, hvis du er så uheldig at tabe din iPhone på gulvet. Hvis du endnu ikke har prøvet dette, kender du helt sikkert én, der har. En tabt iPhone er nemlig ofte grunden til, at mange bliver nødt til at få skiftet deres ødelagte skærm, men dette kan du altså undgå, hvis du beskytter din iPhone med beskyttelsesfilm lavet af glas.

Hvordan sætter jeg beskyttelsesfilm på?

Det er vigtigt, at du sætter beskyttelsesfilmen korrekt på, så du undgår, at der kommer luftbobler. Det er ikke svært at sætte beskyttelsesfilmen på din skærm, men det kræver alligevel lidt koncentration og fingersnilde.

Det er først og fremmest vigtigt, at du renser din skærm grundigt med en fiberklud, inden du sætter beskyttelsesfilmen på, så den er helt ren og fri for snavs. Herefter fjerner du forsigtigt bagsiden af beskyttelsesfilmen i hjørnet, hvor det typisk også er anvist. Pas her på med at røre den blottede side med fingrene. Dernæst sætter du beskyttelsesfilmen forsigtigt på fra toppen og bevæger den nedad, mens du holder begge hænder på filmen. Når beskyttelsesfilmen sidder korrekt, glatter du til sidst filmen ud med fiberkluden, så du fjerner eventuelle luftbobler eller buler.