Gør noget godt for det sociale arbejdsmiljø og få glade medarbejdere

Medarbejderne er kernen i virksomheden. Det er dem, som får driften til at køre rundt på alle områder. De står for alle processer som salg, kommunikation, produktfremstilling eller ydelser, som er aktuelle for din virksomhed. Derfor bør virksomheder også tage ekstra hånd om disse. På den måde er medarbejderne motiveret til at yde en ekstra indsats hver dag, og det vil gavne din virksomhed på en værdifuld måde. Du bør fokusere særligt på at skabe et godt arbejdsmiljø, som gør medarbejderne glade og trygge.

Beløn dine medarbejdere

Udover at medarbejderne naturligvis skal have deres løn, som er en belønning – men som medarbejdernes som minimum skal have – bør de få noget ekstra ind i mellem. Det kunne være:

  • Firmagaver: det kunne være til sommerferien eller en måned, hvor omsætningen er steget mere end forventet. Medarbejderne har stor fortjeneste i forhold til det, og derfor bør de også blive belønnet ekstra for det.
  • Firmajulegaver: Når det er juletid, er det en god måde at vise virksomhedens anerkendelse for det gode arbejde, som den har ydet i år. Det er med til at binde en sløjfe om det år, der er gået.
  • Mad i kantinen for virksomhedens regning. Det er måske en lille ting, men det kan også være de små ting, der gør forskellen.
  • Send medarbejderne hjem en halv time før. Det kan en virksomhed gøre en gang i mellem, som medarbejderne vil værdsætte højt.

Med disse små godbidder er vi mennesker nærmest som hunde. Vi vil gerne imponere for at få gavn af disse initiativer fra arbejdsgiveren. Så derfor bør arbejdsgiveren med fordel tænke ind i at give lidt for at få meget.

Anden form for medarbejderpleje

Man kan også gøre meget andet end at give materialistiske ting til medarbejderne. Lav et spillerum til medarbejderne, hvor de kan spille kort, pool, bordtennis eller lignende. Da kan de få noget sjovt ud af pauserne og tænke på andet end arbejde, som også er sundt for dem.

Derudover kan du indføre pauser, hvor alle mand skal op af stolen 2 gange 10 minutter hver dag. De pauser, betaler virksomheden naturligvis. Her får medarbejderne luft til hovedet, og kan eventuelt gå ind i det omtalte spillerum og få en sjov oplevelse.

Lav morgengymnastik eller noget andet om mandagen, som gør mandagen lidt sjovere, og som kan få medarbejdere i gang. Mandag er svær for mange, så man bør gør noget ekstra ud af den for sine medarbejdere, så det bliver sjovere at komme i gang.