Find de rigtige kontormøbler til dit hjemmekontor

Flere og flere har i dag mulighed for at arbejde hjemmefra. Det er der mange, som har glæde af, men det kræver nogle ordentlige møbler, så du eksempelvis ikke får ondt i din nakke eller ryg på grund af en dårlig arbejdsstilling. Derfor bør du overveje, hvilke kontormøbler der er gode til lige netop dit hjemmekontor – og ikke mindst til dig og dine behov. Læs guiden her og få inspiration til, hvilke møbler du skal vælge til dit hjemmekontor.

Bestem selv din arbejdsstilling med et hæve-/sænkebord

Hvis du har et hjemmekontor, har du brug for et godt skrivebord, hvor du kan sidde og arbejde. Det kan være en god idé at investere i et hæve-/sænkebord, især hvis du arbejder meget. Her får du nemlig muligheden for selv at bestemme bordets højde og dermed din arbejdsstilling. Det er meget individuelt, hvorledes vi ønsker at sidde, når vi arbejder – og med et hæve-/sænkebord kan du indstille bordet til lige præcis din højde og kropsbygning. Hvis du trænger til at strække benene, kan du desuden hæve bordet så højt, at du kan stå op og arbejde, hvilket er sundt for din krop i små intervaller flere gange om dagen. Hæve-/sænkeborde fås i flere forskellige størrelser. Det er en god ide at vælge et, som er dybt og bredt, da det giver plads til at hvile underarmene foran tastaturet og samtidig plads til computer, telefon og andet kontorudstyr.

Vælg en kontorstol med god komfort

Det er vigtigt at have en kontorstol med god komfort, især hvis du sidder ned mange timer om dagen på dit hjemmekontor. Det er derfor en god idé at vælge en stol, som kan indstilles og justeres, så den passer ergonomisk korrekt til dig. Kontorstole fås i mange forskellige modeller og du bør overveje, hvilken en der er bedst til dig. Først og fremmest skal du beslutte, om du ønsker en kontorstol med lav ryg, høj ryg eller ekstrahøj ryg – eventuelt med nakkestøtte. Det er også muligt at få en kontorstol helt uden ryglæn, en såkaldt sadelstol, som er særligt god, hvis du skifter meget mellem siddende og stående position i dit arbejde. Derudover skal du tage stilling til, hvorvidt du ønsker en kontorstol med eller uden armlæn. Mange føler en øget komfort med armlæn, men de kan også få dig til at falde sammen og give en forkert arbejdsstilling. Det er desuden værd at overveje din kontorstols polstringsmateriale, da nogle polstringer er mere slidstærke end andre. Hvis du døjer med at have det for varmt, kan du med fordel vælge et ryglæn med mesh, da det giver mere luft til ryggen.

Hold orden med et opbevaringsmøbel

Det er nødvendigt at have et møbel på dit hjemmekontor, hvor du kan opbevare dine arbejdsting, så de ikke fylder på arbejdsbordet. Et opbevaringsmøbel giver dig samtidig muligheden for at skabe mere orden i dine ting. Nogle har mange arbejdsting og derfor brug for et stort opbevaringsmøbel, mens andre blot har brug for et par skuffer. Overvej derfor hvor meget plads, du har brug for. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til opbevaringsmøbler. Du kan blandt andet vælge mellem skabe, reoler, skuffekassetter og hyldesystemer – og om du ønsker med eller uden låger.

Mulighederne er altså mange, når du skal finde kontormøbler til dit hjemmekontor. Vælg dem som passer til lige præcis dig og dine behov.