Få en god cykelrejse med det rigtige udstyr

Cykelrejser er utroligt populære, og som utallige danskere går du rundt med drømmen om en cykelferie inden eller uden for landets grænser. Det behøver på ingen måde kun at blive ved drømmeriet, og mange vælger da også hvert år simpelthen at tage cyklen og bare tage af sted. Rejsemålene er mange, og hvis pengene er til det, er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Flere og flere vælger i den forbindelse at forkæle sig selv ved tage billige lån til deres cykelrejse, for netop ikke at lade drømmen blive begrænset af økonomien. En cykelferie er en oplevelse for livet, men før du booker rejsen, er det en god ide at lave dit hjemmearbejde og få lavet en tjekliste. I det følgende giver vi vores bud på noget standardudstyr, der netop sigtet på at hjælpe dig med at gøre din cykelrejse til den absolut bedst mulige oplevelse.

Det grundlæggende

Før du rejser uden for landets grænser, skal du først og fremmest huske dit pas (også indenfor EU), og få vekslet valuta til den lokale møntsort. Mens du er undervejs, kan der ske meget; Du kan være ude for en ulykke eller du kan gå hen pludseligt at blive syg, så husk endelig at få tegnet en rejseforsikring. Du skal ligeledes huske at have en telefon på dig, så du kan komme i kontakt med venner, familie eller hvis dette skulle blive nødvendigt.

Det uundværlige

Som absolut standardbeklædning er det vigtigt at medbringe cykeltrøjer, en hjelm, cykelsko, bukser, cykelbriller, sokker, handsker, buksefedt og ikke mindst cykelbriller. Det er også en god ide at investere i en vindvest, for selvom du er fysisk aktiv på cyklen, skal du ikke lade dig snyde, da det hurtigt kan blive koldt, især når du kommer op i højden. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at tage et håndklæde med på turen. Efter en lang dag på cyklen er der ikke noget bedre end et varmt brusebad, så dette er et absolut must.

Det til cyklen

Når du først befinder dig på vejen, er det kritisk, at du har noget basisudstyr med i dit arsenal. Det drejer sig især om et pulsur med ekstra batterier, lidt førstehjælps udstyr, en cykelflaske, et sæt ekstra pedaler, kædeled (powerlink), geardrop, kædeolie, et multiværktøj, ekstra inderkabler en pumpe/gaffelpumpe, et dækjern, cykelslanger og ekstra dæk. Du skal nok regne med at du mindst punkterer en enkelt gang, og så er det godt at have udstyr med til en nødlapning eller udskiftning af dæk. Det er desuden en god ide at have en rulle gaffatape med i bagagen til nødsituationer inden du kan komme til en cykelsmed.

Det du måske ikke tænkte på

At cykle tærer på kræfterne, så husk at medbringe energidrikke, energibarer og gels. Du vil også blive glad for den medbragte solcreme (faktor 15-30); du vil nødig blive solskoldet halvvejs igennem din cykelrejse. For en helt unik oplevelse kan du måske medbringe et sæt hovedtelefoner, der virkelig kan give de smukke landskaber et soundtrack med al din yndlingsmusik. Hvis du er som de fleste, ønsker du sikkert at dele dine rejseminder med dine venner og familie; husk derfor også et kamera og en oplader: Pulsur + bælte + batterier.

Med denne overordnede tjekliste i lommen er du således godt udrustet til at påbegynde forberedelserne til din cykelrejse, og efter du har sat kryds ved alle emnerne på listen, er det blot at fortælle vennerne og familien, at ”nu jeg hopper på min cykel, og vi ses når jeg kommer tilbage”.