Dyrk dine egne grøntsager i en køkkenhave

I disse dage har køkkenhaven for længst gjort sit indtog i de danske haver. Det er blevet yderst moderne at have små arealer, hvor man kan dyrke sine egne grøntsager. Det er en god måde at pifte haven lidt op. Samtidig er det også yderst tilfredstillende at få lov at spise de grøntsager, man har passet og plejet. Det er skøn hobby, der kan gøre en stor forskel på middagsbordet. Er du endnu ikke hoppet på bølgen, så fryg ej. Der er masser af tid til at plante din køkkenhave, så du kan få resultater til sommer.

 

5 små tips til en god køkkenhave

  1. Vælg et godt område og mål op. Det bedste sted at anlægge køkkenhave er et sted med meget sol. Det er også en god idé at vælge et sted, hvor du kan udvide haven, hvis du får blod på tanden efter mere. Derefter kan du måde op og markere området med snore og pinde.
  2. Fjern ukrudtet. Grøntsagerne vokser bedst, når der ikke er skygge for planterne. Derfor er det vigtigt at luge ud mellem rækkerne.
  3. Plant eventuelt i kasser. Dette er hensigtsmæssigt, da det kan hindre, at noget af ukrudtet trænger ind. Samtidig er det en hindring for dræbersnegle, der ellers kan ødelægge dine grøntsager.
  4. Genbrug gamle vinduer. Du kan lave plantekasser af gamle vinduer, der kommer til at fungere som et mini-drivhus. Det er perfekt til at plante kartofler, jordbær eller salater i. Derudover giver det haven et rustikt, hjemmelavet og hyggeligt look.
  5. Plant salat og squash. Begge planter er vokser meget hurtigt, og kan forsyne dig med masser af grønt hen over sommeren.

 

Hvad med resten af haven?

Hvis du har mod på at starte din egen køkkenhave, så er det også en god idé at give resten af haven lidt kærlighed, så det hele ser velplejet ud. Der går meget tid med at plante en køkkenhave, så det kunne måske være smart at investere i en selvkørende robotplæneklipper. Hvis du har lyst til at vide mere om forskellige robotplæneklippere, så kan du se mere her.