Drømmer du dig til Vietnams varme kyster?

Vietnam er en skøn rejsedestination. Landet er sprængfyldt med spændende kultur, historie og smukke gamle bygninger samtidig med, at nogle af verdens smukkeste kyster findes i Vietnam. Det er et land med venlige mennesker, der gerne vil hjælpe. Det er land med mange forskellige typer landskaber, der indbefatter alt lige fra risterasser til kalkstensklipper til et tætpakket storbymiljø i Hanoi med alt, hvad hjertet begærer eller Hoi An – en by med små hyggelige gader – der er lidt af hver. Så hvis man trænger til et afbræk fra hverdagen til et helt anderledes sted end kolde og ofte regnfulde Danmark, er Vietnam et rigtig godt bud. Vær dog opmærksom på, at der er regntid fra september til januar måned, hvis man påtænker at rejse til det centrale Vietnam.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er en del ting, man bør forholde sig til, hvis man ønsker at rejse. Og specifikt, hvis turen går til Sydøstasien, hvor Vietnam ligger. Man skal undersøge kulturen, og hvordan man opfører sig i landet, historie og fakta om Vietnam, så man ikke risikerer at støde nogle indbyggere. Men de generelt et meget imødekommende folkefærd, der er accepterende og hjælpsomme. Og så er de vant til at møde vestlige turister og ved, at vi har en anden kultur. Det er godt at have forberedt sig lidt på de store linjer omkring Vietnams historie og fakta herom.

 

De praktiske omstændigheder

Rent praktisk er der også lidt forberedelse forbundet ud over at læse historie og fakta om Vietnam, så man kan begå sig. Her er der fx nogle sygdomme som Malaria og Japansk hjernehindebetændelse, der begge overføres gennem myggestik, hvorfor man bør beskytte sig mod det. Det er også fornuftigt at blive vaccineret mod diverse sygdomme inden afrejse for at undgå de smitsomme sygdomme, vi ikke har i Vesten.