Byg en terrasse du bliver glad for

Har den lange sommer også inspireret dig til at lave en ny terrasse, hvor du kan nyde vejret og friheden ved at sidde ude? Så er der masser af gode råd til hvordan du skaber en flot terrasse med billige belægningssten, uden at tilsidesætte det endelige resultat og terrassens udseende.

Vælg den rigtige placering

Første trin er at bestemme dig for, hvor din nye terrasse skal ligge. Måske har du allerede en terrasse, hvor belægningsstenene skal skiftes – Men hvis du i stedet skal til at bygge en ny terrasse fra bunden, er det vigtigt at vælge placeringen med omhug. En simpel metode til at afgøre, om du har fundet et godt sted er, ved at sætte dine havemøbler, hvor du forestiller dig, terrassen skal ligge. Sæt dig her og læs en bog eller spis ude om aftenen, for så kan du få en god fornemmelse af solens placering i løbet af dagen i forhold til din kommende terrasse. Du ville også kunne mærke, om det er et sted med overraskende meget vind, ligesom du måske også kan få en fornemmelse for hvor stor, eller lille, en terrasse du i virkeligheden har brug for.

Find billige belægningssten – Men gå ikke på kompromis

Næste trin mod din drømmeterrasse er at udvælge nogle flotte belægningssten, der kan skabe et godt fundament, for din terrasse i mange år. Naturligvis, vil man gerne have holdbare belægningssten, men alle belægningssten af beton, er i dag meget robuste. Så med mindre din terrasse skal skulle håndtere et ekstraordinært tryk, behøver du ikke være særlig opmærksom på selve holdbarheden, når du vælger belægningssten. Måske er fliser også med i dine overvejelser om ny belægning til terrassen. Her skal man dog være mere opmærksom på at vælge den rigtige tykkelse. Belægningssten er mindre i formatet end fliser, og har den fordel, at de er nemmere at håndtere og dermed også lægge selv.

Det er selvsagt vigtigt, at du vælger nogle belægningssten, som falder i din smag, og skaber det udtryk du vil have på terrassen. Der findes forskellige typer belægningssten, som har hver deres karakteristika. Vi vil her se nærmere på de mest gængse.

Herregårdssten

Herregårdssten er en belægningssten med slåede kanter, som giver et autentisk, rustikt look til din terrasse. Typisk findes belægningsstenen i flere farver, fx grå og sort samt mixfarverne gyldenmix og rødmix, så der er mulighed for at vælge en farve, der passer til dit hus og de øvrige omkringliggende arealer. Herregårdsstenen findes både i det normale format 14 x 21 cm, men mange steder kan du også finde det kvadratiske format 28 x 28 cm, der også giver en flot belægning.

Bondesten

Bondestenen giver et nyt flot pust til din terrasse. Modsat Herregårdssten har Bondesten affasede, runde kanter, der giver et flot afsluttet udtryk, når du kigger henover din færdige terrasse. Bondestenen findes normalvis i farverne grå og sort, og i samme format som Herregårdssten, nemlig 14 x 21. Dog finder du også Bondesten i halve, der har formatet i 14 x 10,5 cm.

En anden ting du også kan tage med i overvejelserne, når du vælger belægningssten er om det er muligt at få nogle kantsten i samme type. Kantstenen er dobbelt tykkelse af normale belægningssten, og bruges til at sikre, at kanterne ikke skrider ud. Du kan også bruge kantsten som plantesten, og bygge din egen havemur. Du kan både købe kantsten til Herregårdssten og Bondesten findes, og bestille dem sammen med køb af den øvrige belægning.

Bestil belægningssten online

Det er nemt at bestille belægningssten online. Du angiver blot hvor mange kvadratmeter, du vil købe, og så leveres stenene på din adresse. Typisk inden for en uge. Du kan desuden også finde meget mere inspiration til dine nye belægningssten online. Her kan du nemt få et overblik over de forskellige typer, og se hvordan belægningsstene ser ud, når de er lagt. På nettet kan du også finde gode råd og vejledninger, som er interessante, hvis du ønsker selv at anlægge din nye terrasse. Her skal du f.eks. være opmærksom på bundopbygningen, der skal bestå af stabilt grus og afretningssand. Hvis ikke bundopbygningen er konstrueret korrekt, risikerer du at din nye terrasse med tiden vil blive ujævn, og belægningsstenes hjørner kan knække.

Du kan f.eks. finde masser af inspiration til din nye terrasse hos Easy-stone, der også har hjælp og vejledninger at hente.