Bliv grebet af rejselysten

Mange mennesker drømmer om at træde ud af hamsterhjulet. At gå egne veje og få nye oplevelser, leve livet lidt mere og møde nye kulturer og nye mennesker. Nogle for en kortere periode, andre for en længere periode. Drømmer du også om at rejse ud? Livet er kort og skrøbeligt. Grib det, mens du har det. Du fortryder kun det, du aldrig fik gjort!

Tjeklisten
Herunder er en liste over nogle af de udfordringer, som du kan møde, når du beslutter dig for at rejse ud:

  • Praktik. Ingen grund til panik. Det er slet ikke så svært at få styr på det praktiske. Lej en flyttecontainer, og få dine ting opmagasineret et lunt og tørt sted. Udlej din bolig eller dit værelse i en tidsbegrænset periode.

  • Planlægning. Verden er stor, og den kan være svær at overskue. Læs rejseberetninger og rejsebøger. Skønlitterære rejseberetninger giver ofte et autentisk indblik. Læg en plan for, hvordan du kommer rundt. Nogle trives dog godt med meget få planer, og måske vil dine behov variere undervejs på din rejse. Vil du primært opholde dig i et enkelt område over en længere periode, behøver du måske ikke have så mange planer, som hvis du rejser rundt.

  • Forpligtelser. Tag en god snak med familie og venner, og fortæl dem om rejsen, du har i vente. Det er ikke sikkert, du har lyst til at skrive og ringe så meget hjem, mens du er af sted. Afklar dette fra begyndelsen, så ingen bliver bekymrede eller skuffede.

  • Mod. Frygten for at fejle. Frygten for at noget vil gå galt. Frygten for at blive skuffet. Der kan være mange tanker, som kredser rundt i dit hoved. I sidste ende handler det om at være modig. At tage et spring og have hele sit hjerte med. Det skal nok gå. Tænk nu, hvis det bliver den bedste tid i dit liv?