Akne – sådan finder du den rette creme

Akne er en meget almindelig hudlidelse, som oftest ses hos unge i puberteten grundet kroppens øgede produktion af talgsekretion. Det er meget naturligt at få akne, men det er ikke alle, der synes, at det ser specielt pænt ud, hvormed man gerne vil have behandlet det bedst og hurtigst muligt. Akne er mulig at behandle på flere forskellige måder, men en af de bedste måder, hvorpå akne behandles, er med cremer, der både kan forebygge akne og forbedre situationen, såfremt man allerede er ramt af akne.

Hvorledes finder man den rette creme?

Når man er ramt af akne og skal finde en creme, der kan afhjælpe dette, er der flere forskellige ting, man skal have øje for. Eksempelvis bør man vide, at det er en fordel, at man så vidt muligt holder sig fra de fede cremer, da det ikke just vil afhjælpe problemet, da de ikke hjælper, såfremt man har lidt uren og blank hud. Derimod bør man i højere grad søge mod cremer, der er produceret til at komme akne til livs eller at forebygge det. Her vil det nemlig i det fleste tilfælde være angivet, om den givne creme egner sig særligt godt til forebyggelse af akne. Det er oftest de lettere cremer med et lidt højere indhold af væske, man bør ty til, når man bliver ramt af akne, og huden begynder at blive en smule mere blank, end den plejer.

Specielle cremer til sart hud

Hvis man i forvejen har meget sart hud, er det også vigtigt, at man undgår cremer, der indeholder parabener, da disse kan være forholdsvis hårde mod meget sart hud. Derudover kan det også være, at man støder på cremer, der indeholder parfumer, hvilke også kan være ganske fordelagtige at undgå, såfremt man har sart hud. Her vil de fleste producenter også være gode til at beskrive, hvorvidt den givne type af creme egner sig godt til brug på sart hud – lær mere her.