Ting du skal være opmærksom på, når du vil have en altan

Går du med overvejelser om at få monteret en altan til din lejlighed, men er du i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig at gøre. Så bør du måske læse med her.

Hav styr på reglerne

Inden du påbegynder montering af en altan til din lejlighed, skal du have tjekket, om det overhovedet er tilladt at sætte altaner op på den bygning, som du bor i. Derfor er det vigtigt, at du kontakter både kommunen og bestyrelsen i den ejer- og andelsforening, som du er en del af, således du får styr på byggetilladelse og godkendelse.

Herefter er det en god ide at du undersøger, om der er nogle servitutter eller andre regler i forhold til, hvordan altanen skal se ud. Det kan du tjekke ved kommunens tekniske forvaltning. Og så skal du også lige være sikker på, at bygningen kan bære en altan, hvorfor det er en god ide også at inddrage en bygningsingeniør, der kan hjælpe med en eventuel vurdering. Denne vil også kunne hjælpe med at sørge for, at eventuelle bygningsreglementer overholdes.

Og det er vigtigt, du tjekker ovenstående ting for lige netop din bygning, idet der kan være forskellige regler fra bygning til bygning. Og ligeledes kan reglerne svinge meget fra kommune til kommune.

Når alt dette er på plads, kan du begynde at spekulere i, hvordan du gerne vil have din altan til at se ud. Og her kommer et altanfirma ind i billedet. Et altanfirma lever af at rådgive om og sælge altaner, og derfor vil du med et sådant i baghånden være sikret professionel råd og vejledning ved udarbejdelse af forskellige forslag.

Find det bedste altanfirma

Et altanfirma kan ligeledes hjælpe med monteringen af din nye altan, således du er sikret en stabil og sikker udbygning til din bolig. Det kan derfor ikke betale sig at gå på kompromis med den professionelle hjælp, og det er både, når det omhandler projektering, produktion og montering. Læs mere om det her og få ligeledes inspiration til, hvordan din altan kan se ud.