6 tips til anlægning af din nye græsplæne

Der kan være flere grunde til, at du vælger at anlægge en ny græsplæne. Din gamle græsplæne kan være tørret ud, udsat for mosangreb eller noget helt tredje. Uanset årsagen, er det vigtigt, at du har forberedt jorden ordentligt, før du sår græsplænen, hvis resultatet skal være smukt, jævnt og grønt.

 

Find det rette tidspunkt

Når du skal så din nye græsplæne, er det vigtigt, at jorden er fugtig, så græsset har de bedste betingelser for at spire. Derfor er det bedst at så græsplænen i sensommeren eller efteråret, hvor jorden er helt optimal efter en varm sommer.

 

Fræs jorden

Du får den flotteste græsplæne, hvis du har forberedt jorden, før du begynder at så. Første skridt er at løsne jorden i dybden, så den er mere modtagelig for frøene. Du slipper nemmest og hurtigst fra opgaven ved at bruge en fræser til traktor, som også vil give det bedste resultat.

 

Gør bunden god

Du skal fjerne alt ukrudt, før du begynder at så det nye græs. Især ukrudt med store og kraftige rodnet er det vigtigt at komme af med, så hele roden er fjernet. På den måde skal du forhåbentligt ikke bekymre dig lige så meget for ukrudt i fremtiden.

 

Skab de rette forhold

For at få det flotteste resultat skal jorden være helt plan, når du sår frøene. Når du har fræset jorden igennem, skal du rive den grundigt igennem, så alle klumper bliver slået fra hinanden. Træk en stige eller et langt bræt henover jorden, så overfladen bliver helt plan. Kør en rive igennem det øverste lag jord, så du fjerner små sten og andet skidt fra overfladen.

 

Undgå blæsevejr

Det er en god idé at anlægge din nye græsplæne på en dag, hvor blæsten ikke er kraftig. De små græsfrø kan nemt flyve rundt og væk, hvis det ikke er nogenlunde vindstille. Af samme grund er det vigtigt, at jorden er lidt fugtig, når du sår, så frøene bliver på plads.

 

Fordel frøene jævnt

Det er vigtigt, du gør dig umage for at fordele frøene jævnt, både når det gælder størrelse og placering. Der er frø af forskellig størrelse i kartonen, og derfor er det en god idé at blande frøene, før du begynder at så. Når du har sået frøene, skal du forsigtigt rive jorden forsigtigt igennem, så frøene bliver dækket med et tyndt lag jord. Det er vigtigt, du ikke vander jorden efterfølgende, da det vil ødelægge den jævne fordeling.