5 gode grunde til at efterisolere dit hus

Måske virker det lidt uoverskueligt at skulle til at renovere huset. Måske virker det ikke som om, det er det værd. Men her får du et par gode grunde til, hvorfor det måske godt kan svare sig alligevel.

1. Du sparer penge

Hvis din isolering af dit hus ikke er i top, så bliver din varmeregning faktisk meget dyrere end nødvendigt. Bare ved at isolere dit loft ordentligt kan du spare omkring 25% på din varmeregning. Så selvom du skal bruge lidt penge på at få professionelle til at klare isoleringen for dig, så kan det altså godt betale sig på længere sigt – Derfor bør du efterisolere.

2. Indeklimaet bliver bedre

Når du isolerer dit hus ordentligt, så fiser varmen ikke bare ud, og du får lettere ved at varme huset op og holde på varmen. Temperaturen på den indvendige side af ydervægge og lofter stiger også, hvilket gør, at fugt ikke i samme grad vil blive til kondens. Og det gør det sværere for skimmelvækst at blive dannet.

3. Huset værdi går op

Du vil få lettere ved at sælge dit hus igen, når isoleringen ikke er et problem. Mange købere kigger nemlig på energimærkningen og går meget op i energiforbruget, når de leder efter hus. Så det er meget vigtigt, at energiforbruget er attraktivt lavt.

4. Du skåner miljøet

Når du isolerer dit hus, og varmen ikke bare siver ud i den blå luft mere, så vil det også gavne miljøet, som slipper for en stor CO2 belastning.

5. Du kan få tilskud

Bare rolig… du kan søge om tilskud, når det gælder energirenoveringer og klimatiltag. Du kan både søge om tilskud fra energiselskaber, som så ud fra opgaven bestemmer størrelsen på tilskuddet. Og du kan trække lønnen til håndværkerne fra i skat.